O nama

OPG PITEŠA, PRAPATNICA, PITEŠE 2, 21201 PRGOMET, OIB: 70742856181

Izazov je bio glavna vodilja s kojim nastaje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Piteša, koje se nalazi u malome selu Prapatnica u trogirskom zaleđu.

Nakon što sam završio fakultet, radio kao prehrambeni tehnolog u jednoj prehrambenoj  tvrtki,  navelo me je na novi start u kojem me je podrškom pratila i supruga Ivana koja je magistra inženjerka kemijske tehnologije. Zasnovali smo obitelj i otvorilo se neizostavno pitanje naše budućnosti. Tako smo moja supruga i ja razmišljali s čim bi se mogli baviti u ovom krškom kraju, koja zimi daje niske temperature dok ljeti žeže visokim temperaturama. Nismo previše dvoumili kad smo shvatili koliko nam toga priroda daje  odlučili smo iskoristiti sav potencijal koji nam se pruža u ovom našem seoskom ambijentu. I tako je krenuo naš mali OPG sa radom. Tako na nekoliko mikro lokacija uzgajamo nekoliko vrsta bilja, a jedan dio beremo samoniklo  bilje iz čiste netaknute prirode. Svi naši proizvodi nalaze se pod brendom „Dalmatia Naturalis“.

Započeli smo s odjelom prehrana te obogatili naš asortiman čajevima. Rođenjem našeg prvog djeteta, počeli smo razmišljati o odjelu kozmetika jer smo željeli našem mališanu osigurati siguran proizvod od prvog dana. U trudnoći je supruga razvila alergiju na razne kozmetičke proizvode pa je napravila kremu za sebe od lavande. Danas kad naš mališan ima 4 godine, kremu od lavande koristimo za ubode komaraca i drugih insekata. Eh, kad su već njih dvoje imali kremu, i ja sam htio kremu za sebe koja djeluje regenerativno pa je nastala krema od smilja.

Iskreno se nadam da ćete i vi kao i svi članovi vaše obitelji, zadovoljiti vaše potrebe s našim kozmetičkim asortimanom. Za svakog člana imamo što je potrebno!

PROIZVODNJA ČAJEVA

Od  čajeva u ponudi imamo: KAMILICA, KADULJA, DIVLJI ŠIPAK, MAJČINA DUŠICA, MASLINA, KOPRIVA, STOLISNIK, SMILJE, MATIČNJAK, METVICU i PRIMORSKI VRISAK.

PROIZVODNJA KREMA I ULJA

Od kozmetike trenutno imamo: Dječja krema KAMILICA, hranjiva krema od SMILJA i ekstra bogata krema od LAVANDE, te kantarionovo ulje.

KVALITETA

Cilj nam je da naši potrošači budu zadovoljni, stoga nam je iznimno važna kvaliteta proizvoda. U svaki naš proizvod uložili smo vrijeme,znanje i ljubav sa željom da bude koristan vašem zdravlju!

ODJEL PREHRANE – upisani objekat za proizvodnju čajeva, dodataka prehrani,pri ministarstvu Zdravstva ,radimo prema HACCP sustavu.

ODJEL KOZMETIKA– odobreni objekat za proizvodnju kozmetike koji ispunjava posebne uvjete za proizvodnju kozmetike. Također ispunjavamo uvjete iz Hrvatske norme o smjernicama za dobru proizvođačku praksu iz područja kozmetike. (HR EN ISO 22716)

Upoznajte  naše proizvode i otkrijte njihovu djelotvornost da bi postali dio vašeg svakodnevnom života!

Jozo Piteša, vlasnik OPG-a