Polica privatnosti

Kada i kako dalmatianaturalis.eu prikuplja podatke?

OPG Piteša- Dalmatia Naturalis- prikuplja samo onaj dio podataka o korisnicima koji su nužni za ispunjenje svoje obaveze odnosno za koje postoji zakonska osnova (npr. Izdavanje računa i dostava), te za koje ima privolu kupaca u svrhu informiranja, podrške i marketinga. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

 

Prilikom kupovine prikupljamo podatke u svrhu dostave naručenog proizvoda, te isporuke računa (ime, prezime, OIB, adresu dostave, adresu za račun, broj telefona i email adresu).

 

Ukoliko nas izravno kontaktirate bilo putem kontakt forme, direktno mailom i/ili telefonskim pozivom tako prikupljene podatke ćemo koristiti isključivo za odgovaranje na vaše upite, te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva, a sve u skladu sa za Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu sa navedenim upitom.

 

Tko sve ima pristup vašim podacima?

Pristup Vašim osobnim podacima ima samo vlasnik OPG Piteša  koji radi u odjelu zaprimanja narudžbi i isporuke. Vlasnik OPG-a primjenjuje procedure zaštite osobnih podataka.

 

Treće strane sa kojima OPG Piteša  surađuje

 OPG Piteša  surađuje sa trećim stranama kako bi mogla provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanje te analize upotrebe Internet trgovine, te učinkovitost kampanja i dostava. Sa sljedećim davateljima usluga dijelimo vaše osobne podatke isključivo u onoj mjeri koja je potrebna za izvršavanje usluga:

  • Dostavna služba – služba koja vrši isporuku naručenih proizvoda
  • Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja
  • IP Adresa IP-adresa (engleski: Internet Protocol address) jest jedinstveni broj koji se dodjeljuje svakom uređaju (npr. računaru ili pisaču) na računarskoj mreži koja za komuniciranje koristi internetski protokol
  • Serverski zapisi (LOGOVI) Serverski zapisi tj. logovi su log datoteka (ili više datoteka) koje automatski kreira i održava poslužitelj a koji se sastoji od popisa aktivnosti koje je korisnik izvršio.
    Serverski zapisi vas ne mogu identificirati kao određenu osobu.

 

Vaši podaci su kod nas sigurni i nećemo ih dijeliti, prodavati ili ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama za druge namjene osim gore navedenih.

Kontrola

Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od Vas dobili na stranicama www.dalmatianaturalis.eu . Možemo na Vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke ili ubuduće prestati koristiti te podatke.

Slobodno nam upite pošaljite e-mail na info@dalmatianaturalis.eu