Gospina trava čaj

2,65 (19,97 kn)

Ručno ubrano i suženo na tradicionalan način, očuvana prirodna aroma, miris, okus i hranjive tvari.

6 na zalihi

SKU: 333 Kategorija: Oznaka:

Opis

Gospina trava najpropisivaniji je biljni lijek za liječenje lakih i srednje teških depresija u Njemačkoj (čime se drastično smanjila uporaba sintetskih antidepresiva).

Gospina trava je i jedna od biljaka koje su najviše istraživane i čije djelovanje potvrđuju i klinička istraživanja, ali samo za lake i srednje oblike depresije te ako se doista radi o kvalitetnim i standardiziranim preparatima.

Osnovni sastojak gospine trave koji pomaže u liječenju depresije je hipericin. Tijekom terapije gospinom travom nije preporučeno izlaganje suncu niti solariju zbog fototoksičnosti hipericina. Naime, hipericin može izazvati crvenilo kože i hiperpigmentacijske mrlje. Iako se upozorenja uglavnom odnose na dermalno nanošenje uljnog pripravka gospine trave- nekoliko autora ističe da je kod osoba svjetlije puti oprez potreban i kod oralnog uzimanja. Oralni preparati gospine trave ne bi se trebali koristiti zajedno s imunosupresivima- lijekovima koji se uzimaju nakon transplantacije organa, antidepresivima, nekim sedativima uključujući alkohol i anksioliticima, antihistaminicima, oralnim kontraceptivima, lijekovima koji se koriste u liječenju HIV infekcije, teofilinom koji se koristi u liječenju astme, dioksinom koji se koristi kod srčane insuficijencije i varfarinom koji smanjuje zgrušavanje krvi.

Prije uporabe preparata gospine trave obavezno je potrebno konzultirati svog liječnika, ljekarnika ili fitoterapeuta u slučaju da uzimate neki od gore navedenih lijekova. ( izvor: stampar.hr)

INFORMACIJE O PROIZVODU GOSPINA TRAVA

Naziv proizvoda:  Gospina trava

Neto količina: 40 g

Sastojci:  Gospina trava zelen , Hypericum perforatum herba

Najbolje upotrijebiti do: označeno na etiketi proizvoda. ( dostupno na upit)

Serijski broj: označen na etiketi proizvoda. ( dostupno na upit)

Napomena: Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Proizvođač: OPG Piteša, Prapatnica, Piteše 2,  21201 Prgomet

Zemlja podrijetla:  Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Gospina trava čaj”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)