Objavljeno Komentiraj

Dječja krema KAMILICA

kamilica dječja krema

Dječja koža je puno osjetljivija nego koža odraslih. Iz tog razloga jako je važno upotrebljavati prirodne kozmetičke pripravke. Mnogo dječjih kozmetičkih proizvoda sadrži kemikalije i parfeme koju mogu iritirati bebinu dječju kožu. Zato smo mi u Dalmatia Naturalis pomno odabrali sastojke za dječju kremu kamilica.

Zašto smo odabrali baš kamilicu?

Kamilica ima nježan miris koji skriva ljekovita svojstva. Kad imate malu djecu, u Vašem kućanstvu uvijek morate imati čaj od kamilice i kremu od kamilice.

Kamilica umiruje nadraženu kožu sklonu crvenilu u svrbežu. Kamilica sadrži spoj BISABOLOL koji ima višestruko djelovanje na dječju kožu:

·         Djeluje protuupalno, štiti kožu od vanjskog djelovanja

·         Ubrzava proces zacjeljivanje kože

·         Poboljšava izgled oštećene kože vlaženjem i pomaže gipkost kože

·         Smanjuje učestalost eritema izazvanom UV zračenjem

·         Umiruje iritaciju djelujući kao analgetik i relaksant

·         Djeluje antibakterijski

Sve su to značajke koje su potrebne bebinoj i dječjoj koži dok s vremenom malo ne ojača. Krema od kamilice ponajviše će pomoći kod osjetljive kože u pelenskom razdoblju. Potrebno je namazati tanak sloj kreme od kamilice da bi koža bila zaštićena od pelenskog sadržaja.

Kako dobivamo ekstrakt kamilice?

Vrlo jednostavno, ali učinkovito. Uberemo cvijet kamilice, te ga osušimo. Suhi cvijet stavljamo u staklenu ambalažu i zalijemo hladno prešanim suncokretovim uljem. Macerat ostavimo nekoliko  tjedna da bih se aktivni sastojci iz kamilice  macerirali u suncokretovo ulje. Tako dobivamo ljekovita svojstva i ulja i biljke.

Pri izradi dječje kreme od kamilice ne koristimo destiliranu vodu, nego koristimo INFUZ od kamilice koji koristimo kao vodenu fazu.

Na ove načine u potpunosti smo „iscrpili“ kamilicu da bismo dobili VISOKOKVALITETAN proizvod za djecu i bebe.

Što nas je potaklo na izradu dječje kreme od kamilice?

Rođenjem našeg prvog djeteta željeli smo prirodni i visokokvalitetan proizvod za našeg dječaka. Kao kemijski tehnolog odlučila sam se na izradu kreme koju sam poželjela podijeliti sa svim mama jer ipak: mama zna najbolje !

p.s. možete koristiti za Vašu bebu od prvog dana jer nije dodatno eterično ulje kamilice koje nije preporučljivo prva ti mjeseca života.

Ivana Piteša, magistra kemijske tehnologije

dječja krema pelenski osip

100 % svježe ručno rađena prirodna kozmetika

Proizvod možete kupiti na linku:

Dječja krema KAMILICA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)