Objavljeno Komentiraj

Zašto koristimo benzil alkohol i dehidrooctenu kiselinu u dječjoj kremi kamilica ?

Geogard 221- konzervans je koji koristimo u dječjoj kremi potreban da bi se spriječio razvoj bakterija i gljivica u proizvodu. U prvim danima djetetova života nisu bezazlena stvar jer njihov imunološki sustav još nije dovoljno jak da bi se borio s tim „napastima „.

Unatoč činjenici da svaki put kada mijenjate pelene, pokoja bakterija može ostati na površini ruku. Želite li namazati vaše dijete posegnuti ćete za kremom i bakterije s vaše ruke ostaju u kremi. Krema je idealna podloga za razvoj bakterija i gljivica naročito ako je krema od prirodnih sastojaka kao što je Dalmatia Naturalis  dječja krema od kamilice.

Što je proizvod prirodniji, to je lakši njihov razvoj. Zato dosta komercijalnih dječjih proizvoda sadrži mineralno ulje koje je dobiveno iz petrokemikalija nije podložno razvoju bakterija i gljivica, ali je štetno za ljudski organizam. Iz tog razloga je u prošlom stoljeću došlo do njegove primjene u kozmetici.

Danas , kada se puno više zna o njegovoj štetnosti, koriste se hladno prešana ulja, no tu opasnost leži u gljivicama i bakterijama čiji razvoj se mora spriječiti, jer oslobađaju toksine koji nam mogu biti životno opasni.

Što sadrži konzervans u dječjoj kremi?

Geogard 221 čine benzil alkohol i dehidrooctena kiselina te je on prihvaćen od strane ECOCERTA-a u ekološkoj i organskoj certificiranoj kozmetici. Koristi se od 0,3 -0,8% te ne predstavlja opasnost za organizam. Benzilni alkohol umanjuje svrbež kože što je korisno kod dječjeg pelenskog osipa koji je popraćen ranicama.

Geogar 221 sadrži 8% benzil alkohola, 87% dehidrooctene kiseline i 5% vode, no u dječju kremu kamilica dodaje se manje od 0,8%. Svaki put kada namažete dijete sa našom kremom kamilica stavljate jako malene koncentracije ovog konzervansa, koje vas NE TREBAJU UZNEMIRAVATI.

Benzil alkohol stabilizira samu formulu kozmetičkog proizvoda što ga čini kvalitetnijim proizvodom. Također benzil alkohol djeluje kao antioksindans što znači da sprječava nastajanje slobodnih radikala.

Svakako preporučam upotrebu Dalmatia Naturalis dječje kreme od kamilice, proizvod je siguran i pokazao se dobra prevencija u nastanku pelenskog osipa.

Ivana Piteša, magistra kemijske tehnologije

dječja krema pelenski osip

100 % svježe ručno rađena prirodna kozmetika

Proizvod možete kupiti na linku:

Dječja krema KAMILICA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)