Objavljeno Komentiraj

Kantarionovo ulje za lice

lice kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje je dio naše tradicije. Koristilo se za razna kožna, ali i druga oboljenja. No, nove tehnologije potaknute tradicijom, istraživale su kantarionovo ulje i doista dokazale njegovu ljekovitost, ali su i dokazale da kantarionovo ulje treba biti dio naše jutarnje i večernje rutine.

Kantarionovo ulje kao dio jutarnje i večernje rutine

Većina  kožnih tegoba  povezana je s poremećajem funkcije  epidermalne barijere kože. Nadražujuće reakcija uzrokuju smanjenje vlažnosti kože i pojavu crvenila.

Što će uzrokovati i potaknuti nadražujuće reakcije, ovisi o samom tipu vaše kože i kako vaša koža reagira na okolne uvjete :

  • temperaturu
  • vlažnost
  • vjetar,

ali i o preparatima koje koristite u jutarnjoj i večernjoj rutini, naročito surfaktantima koji su prisutni u proizvodima. Uvijek obratite pažnju na SLS (Sodium laureth sulfate )i SLES (sodium lauryl ether sulfate). To su agresivne kemikalije koje uzrokuju isušivanje kože i pojavu crvenila odnosno iritirajući kontaktni dermatitis.kantarionovo ulje

Istraživanja su dokazala da sedmodnevnim korištenje kantarionovog ulja dolazi do liječenja nadražene kože SLS-om. Hidratacija kože je bila u potpunosti vraćena u ravnotežu. Također, hidratacija kože je bila uspješnija u slučaju kada je kantarion dobiven u maslinovom ulju, nego li u suncokretovom ulju. Razlog tome su masne kiseline prisutne u maslinovom ulju.

Maslinovo ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama i u fazi lipidizacije lipidi iz ulja prodiru u epidermu i dovode do povećanja hidratacije kože. Dok, zasićene masne kiseline teže prodiru u kožu. Kod iritirajućeg kontaktnog dermatitisa, kantarion u maslinovom ulju dovodi do poboljšanja stanja kože već nakon tri dana. Maslinovo ulje samo po sebi djeluje protuupalno i antioksidirajuće. No, ipak određene kožne tegobe uspješnije su ako je prisutan i ekstrakt gospine trave. Također, ekstrakt gospine trave u maslinovom ulju djeluje antibakterijski na gram + i gram – bakterije koje uzrokuju pojavu prištića i akni.

Kantarionovo ulje za lice treba postati dio vaše rutine ako želite da vaša koža bude hidratizirana i njegovana.

Reference :

  1. I. Arsić, A. Žugić, V. Tadić, M. Tasić-Kostov, D. Mišić, M. Primorac, D. Runjaić-Antić, Estimation of Dermatological Application of Creams with St. John’s Wort Oil Extracts, www.mdpi.com/journal/molecules, 2011.

kantarion100 % prirodno ulje

Proizvod možete kupiti na linku:

Kantarionovo ulje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)